Tips på sidor med ekologiska barnkläder

Var kan man då köpa sina ekologiska barnkläder? Jag har hunnit prova mig igenom en hel del butiker, både fysiska butiker i Göteborg och Stockholm (ett inlägg om dem får det nog bli senare), och massor av webbshopar. Dessa fyra är dock några som jag tycker lite extra om. Little Bloom upptäckte jag ganska nyligen men de andra tre hittade jag redan för tre år sedan när Juno föddes. Till mitt andra barn kommer jag ju dock inte behöva köpa lika mycket kläder, det mesta får ju hen ärva av Juno.

ekologiska barnkläder

Den första sidan är Medveten Mini. De har ett brett sortiment av designers och kläder, och förutom det även inrednings- och interiördetaljer, hud- och hårvårdsprodukter och saker för kök och badrum. Men det jag framförallt handlat från dem är just barnkläder. De har en proffsig och snygg hemsida som det är ett nöje att vara inne på, snabb leverans och bra service.

Den andra är Little Bloom.. De har inte bara massor av kläder från olika märken, utan även bra bärsjälar och tygblöjor – två produkter som ligger mig varmt om hjärtat och som jag inte skulle klara mig utan. Hemsidan är inte den snyggaste eller mest moderna, men vad gör det när själva produkterna och servicen är bra?

Den tredje är Ooi Design.. Deras slogan är ”barnkläder som inte alla andra har” och det är verkligen sant, de har kläder både från stora, etablerade designers och från mindre, nyetablerade märken. Så där kan man lätt hitta lite mer unika plagg, det är det som är så unikt med Ooi. De har även ett brett sortiment av skor. Långt ifrån alla kläder är dock ekologiska på den här sidan.

Sist ut är Bonkeli Design.. Ett litet företag med tillverkning i Sverige som jag verkligen gillar. I sin webbshop säljer de bara kläder från sitt eget märke och har därför ett litet utbud, men kläderna är väldigt bra. De har ett fantastiskt miljötänkt med vindkraftsel i fabriken och leverans med lådcykel, vilket jag älskar. Juno har haft kläder från Bonkeli från start.