Alternativa barnmässan

Idag befinner jag mig i Stockholm, för att hälsa på min gamla vän Linda och gå på Alternativa Barnmässan i Bagarmossen tillsammans med henne. Juno fick stanna hemma med Simon, och Lindas sambo har tagit hand om hennes son Arthur hela dagen, så vi har haft en rolig dag (och kväll!) där vi både kunnat prata i lugn och ro, kunnat nörda ner oss i nära föräldraskap och ”baby-potting” (något jag aldrig provade med Juno men definitivt ska göra med tvåan, det verkar ju onekligen otroligt smidigt om man får det att fungera) och kunnat shoppa lite nya barnkläder.

Vi började dagen med att äta frukost på ett café och for sedan ut till Bagarmossen för att gå på mässan. Där var det redan fullt med folk och många fler utställare än jag trodde. Jag köpte nästan direkt en till bärsjal från Knyt-An, vilket jag planerat att göra eftersom jag bara har haft en trikåsjal tidigare och vill komplettera med en vävd sjal. Så nu äger jag en till, en vacker lila variant.

Efter stoppet på Knyt-An gick vi förbi POOPS! monter, som är butiken jag köpt mina tygblöjor från. De har utökat sitt sortiment nu från enbart tygblöjor till att även inkludera bland annat tygbindor och menskoppar. Jag är ju gravid så menskopp är inte aktuellt just nu, men Linda tog med sig en hem och jag ska absolut testa framöver. Det känns ju onödigt att använda tygblöjor till barnen men sedan fortsätta använda vanliga bindor och tamponger åt sig själv.

Hur som helst, mässan var riktigt snyggt anordnad, så jag skulle definitivt rekommendera ett besök. Och de var så många bra utställare att det blev lite mer shopping än jag hade tänkt. Har tyvärr lite svårt att hålla mig från att köpa för mycket kläder till tvåan!