Jag bakom bloggen

Hej allihop, och välkommen till den här bloggen – min nya blogg om ekologiskt föräldraskap. Jag heter Paula Andreasson, är 29 år gammal och bor utanför Kungsbacka tillsammans med min man Simon. Vi har en tre år gammal dotter som heter Juno, och jag är just nu gravid i vecka 26 med mitt andra barn.

Jag bakom bloggen

Nu vet jag av erfarenhet att de sista månaderna kommer gå fort, så vi håller just på att försöka förbereda oss för barn nummer två. Vi funderar på namn, ser fram emot babylycka och bävar lite inför fler sömnlösa nätter samtidigt som vi försöker balansera vardagen med en treåring, två som jobbar och att ändå försöka hålla liv i våra intressen. Simons intresse som är trädgården och grönsaksodlingen – och mitt som är mode och skönhet.

Jag har alltid varit intresserad av mode och tycker allt rörande kläder och make-up är otroligt roligt, men under 2010-2011 började jag sakta få upp ögonen för hur mycket skadliga kemikalier som används i mode- och skönhetsbranschen. Jag började försöka göra fler och fler hållbara val men orkade inte prioritera det särskilt högt – det var först när jag blev gravid med Juno som jag verkligen ville gå ”all in” när det gällde kemikaliebantning för att ge henne en så bra start i livet som möjligt. Och för att ta hand om min egen kropp förstås, och av medkänsla både för naturen och för de människor som tillverkar produkterna vi köper. Det är så tydligt för mig att allt hänger ihop – natur, människor och samhället.

Hur som helst: just nu jobbar jag med HR på ett Telecom-företag och trivs bra med det. Men jag drömmer om att skapa min egen ekologiska webshop så småningom, med alla de bästa ekologiska produkterna för gravida, mammor och barn. Och snygga ekologiska kläder förstås! Om det är något jag verkligen tycker är tråkigt när jag vill köpa helt nya kläder så är det att de flesta ekologiska kläderna från de stora kedjorna mest bara är basplagg. Men jag lovar att det är möjligt att bygga upp en hel ekologisk garderob för både mammor och barn, även om det förstås är både lite dyrare och mer komplicerat – det handlar ju inte bara om att bomullen i plaggen ska vara ekologisk utan även om konsumtionsmönster. Det är helt ohållbart att köpa en ny tröja varje vecka, så återbruk och att jobba med det man har är minst lika viktigt som materialen och tillverkningen av det som är nytt. Detaljerna i det hela är något jag verkligen ser fram emot att i kommande blogginlägg gräva lite djupare i. Så välkomna in till min nya blogg!